Omrvinková navigácia

DETSKÁ INŠPIRÁCIA: Perfektná dievčenská izba 

Posteľ Vašeho dieťaťa je tým najdôležitejším nábytkom v izbe. Rozhodnutie o správnej posteli bude mať veľký význam pre každého, kto chce svojej malej princeznej zaistiť kľudný nočný spánok.

Výber postele sa zaujímavými funkciami naviac Vašu slečnu povzbudí, aby v posteli zůstala a nevydávala sa na prieskum po celej izbe. Ako teda takuto izbu zariadiť?

Dievčenská posteľ sú k dispozicí v rôznych štýloch, a to od samostatných postelí, posteliam so stredným lôžkom, postele s vysokým lôžkom a tematických postelí. Výber správneho štýlu pre Vaše dieťa môže závisieť na veku dieťaťa, veľkosť izby, ale i na osobných požiadavkách.

Výber tematickej postele pre Vaše malé dievčatko je skvelá startovacia posteľ, protože povzbudzuje Vaše dieťa, aby chcelo ísť do postele, a hlavne aby v posteli zostalo. Tematické postele prichádzajú v mnoho rôznych štýloch, vrátane postelí, ktoré vyzerajú napríklad ako kočiare pre princezny. Tematické postele sú skvelé pre vývoj dieťaťa a v neposlednej rade mu rozprúdi predstavivosť, ktorá je veľmi dôležitá.

Samostatné lôžka

Samostatné postele sú vynikajúcim šetričom peňazí, protože privedú Vaše dieťa až do dospievanie. Na samostatné lôžka môžete zospodu umiestniť kolieska, aby tam s deťmi mohli zostať priatelia, alebo alternatívne môžete pod posteľ umiestniť úložné zásuvky na hračky.

Samostatné postele môžu byť rovnako vzrušujúce ako tematické postele alebo postele v kabíne, a to tím, že kúpite obliečky s obľúbeným motívom Vašeho dieťaťa alebo nad posteľ umiestnite baldachýny.

Poschodové postele

Poschodové postele a výsuvné prístieľky sú ideálne pre menšie izby, protože poskytujú kompaktnú konštrukciu s výsuvnými stolikmi a zabudovanými zásuvkami. Poschodová posteľ má vyvýšenú plochu na spanie, ktorá je ľahko prístupná pre robustný rebrík a je vybavená bezpečnostnými zábranami okolo oblasti na spanie, aby se znížilo riziko, že Vaše dieťa behom spánku spadne z postele. 

Poschodové postele sú v neutrálnych farbách a ide je vybaviť obľúbenú farbu Vašeho malého dievčatka. Poschodové postele se doporučujú pre deti od 6 rokov.

Vysoké lôžka

Kontinentálne postele sú tie najvyššou možnou posteľou, ktorú môžete svoju dieťaťu kúpiť. Vysoký spánok je vhodný do menších izieb alebo pre deti, ktoré chcú v izbe priestor k odpočinku. Do priestoru pre vysoké spanie je prístup pomocou robustných rebríkov a postele sú vybavené bezpečnostnými lištami, ktoré znižuje riziko pádu dieťaťa z postele. 

Pod priestor na spanie môžete umiestniť futón, ktorý je skvelý pre odpočinok a ktorý ide zároveň rozložit a vytvoriť posteľ, kde môžu prespať hostia. Vysoký spánok je tak skvelý pre umiestnenie stolu, nízke skrine alebo komody.

Nápady na zdobenie

Zdobenie izbe Vašej dcéry môže byť zábavný proces, zvlášť ak do procesu navrhování zapojíte i dcéru. Ružová a biela sú obľúbenou voľbou pre dievčenskú izbu, výsledný vzhľad vyzerá úžasne s rôznymi růžovými tónmi a bielym nábytkom. Ak chcete vytvoriť vzhľad moderného štýlu, skúste umiestniť svetlo neutrálne so šedými  jemnými tónmi ružovej pre efekt skutečnej princezny.

Orgován je obľúbenou voľbou pre dospievajúce dievčatá; Môže však tak vyzerať krásne ako izby mladšieho dieťaťa a môže byť zmäkčená pridaním bielych detailov. Fialová je pútavá farba, ktorá prichádza v mnoho rôznych tónoch. Experimentovanie s rôznymi tónmi Vám pomôže vytvoriť ideálny priestor pre Vaše malé dievčatko.

Ak chcete, aby izba rástla s Vašim dieťaťom, potom voľte steny neutrálnejšej farby a doplňte je ružovými alebo orgovánovými doplnkami, čo uľahčí obmenu tam, kde sa budú rozvíjať záujmy.

Pokiaľ pre svoje dieťa chcete vytvoriť tématickú izbu s obľúbenou kreslenou postavičkou, potom walltastic poskytuje krásné, složité a detailné nástenné maľby, ktoré sa hodia od podlahy k stropu. Celá miestnosť tak pôsobí celkom krásným dojmom. Walltastic ponúka úžasný výber dievčenských obľúbených postav, ako Disney Fairies, Pepper Pig, Disney Princess a podmorských morských panien.

Nezapomeňte na vhodné príslušenstvo

Nábytok je skvelý nástroj, ktorý poskytuje miesto pre uloženie vašich hračiek a nezbytností vašeho dieťaťa, aby ste docielili prostredie bez neporiadku. Šatné skrine, komody a nočné stolíky sú základnými kusy nábytku, ktoré ponúkajú vynikajúce úložne priestory a prispeje k dokončeniu izby Vašeho dieťaťa. Pridanie stolu a knižnice je ideálne pre Vaše rastúce dieťa a povzbudí ich k rozvoji prostredníctvom čítania alebo štúdia.

Farebný nábytok je skvelý spôsob, ako farebne ozdobiť izbu. Nákup neutrálneho farebného nábytku však bude vyhovovať všetkému dekoru a bude sa do izby stále hodiť i v momente, keď sa rozhodnete ich vyzdobiť o trochu inak.

Doplnenie izby Vašeho dieťaťa je zábavný spôsob, ako pridať užitočné predmety, s čoho si môže hrať. Sedací vak je skvelým doplnkom k čítaciemu kútiku, protože poskytuje pohodlné miesto, kde sa môžu slečny usadiť a prečítať si svoju knihu. 

Farebné plachty, tabule a štipce na prádlo sú úžasné spôsoby, ako odradiť vaše deti od kreslenia alebo poškodenia stien v izbe.

S postupom času, ako sa Vaše dievčatko vyvíja, bude sa chcieť pre svoje okolie zkrášlovať, umiestnenie toaletného stolíku do jej izby ich pomôže cítiť sa, ako by mala svoj vlastný priestor, a odradí ju od skúmania mamičkiných malovatkach a laku na nechty. 

Malé dievčatá sa radi obliekajú do kostýmov princeznej a obdivujú ako nový vzhľad. Umiestnenie zrkadla vhodného pre deti na stenu im umožní precvičovať zdvorilosť a zdokonaliť pohyby princezny.

Zdroj fotografií: freepik.com