Omrvinková navigácia

Ako vybrať konferenčné stoličky, aby ste s nimi boli spokojní?

Nie len v kanceláriach, ale i v školách, vzdelávacích strediskách, domácej pracovni i v študentských izbách alebo napr. čakárňach sa môžete stretnúť s konferenčnými stoličkami. Ide o jednoduché stoličky, ktoré majú spravidla kovovú konštrunkciu a klasický typ opierok so sedátkom. Čo všetko zohľadniť, než do niektorých ponúkaných modelov investujete svoje peniaze?

Konferenčné stoličky a ich typy

 V ponuke obchodov nájdeme konferenčné stoličky s čalúnením i bez čalúnenia. Podľa tohoto ich môžeme rozdeliť do dvoch kategorií. Pokiaľ si vyberieme typ bez čalúnenia, potom pôjde buď o stoličky umelohmotné alebo drevené. Drevené často vídame práve v školách. Rovnako ako stoličky umelohmotné sa výborne udržujú, stačí ich iba otrieť. Hodia sa preto i tam, kde do kancelárie vstupujú pracovníci v pracovných odevoch zašpinený od pracovnej činnosti.

Pohodlnejšie na dlhší typ sedenia sú čalúnené konferenčné stoličky. Preto ich tak často vidíme v zasadacích miestnostiach, v kongresových centrách apod. I pri niekoľko hodinovom sedení necítíme nekomfortné pocity, ako pri sedení na tvrdých stoličkách bez čalúnenia.

Kvalitné kancelárske stoličky a kreslá

Medzi kancelárske stoličky a kreslá zahrňujeme aj stoličky k počítačom. Ide o stoličky s nastaviteľnou výškou sedadla, s vysokou chrbtovou opierkou, väčšinou i s podrúčkami a kolieskami. Vďaka čomu nie je potrebné vstávať zo stoličky, keď si potrebujeme podať niečo z miesta, ktoré je len kúsok od stolu, u ktorého sedíme.

Vždy by sme sa mali zaujímať o nosnosť akéjkoľvek stoličky, o materiál, z ktorého je vyrobená konštrukcia, prípadne kolieska. Len tak sa nám nestane, že si na stoličku sadne urastený pracovník alebo obchodný partner a ona pod ním praskne.

Ak už máte doma alebo v práci rohové písacie či PC stoly, alebo hľadáte stoličky k jednoduchým písacím stolom bez úložných priestorov, vo veľkej ponuke obchodov si samozrejme vyberiete konferenčné a kancelárske stoličky.